EEG

Activitatea electrica cerebrala este un martor fidel al functionarii creierului in momentul inregistrarii, un instrument diagnostic util in epilepsie sau episoade confuzionale ori durere de cap.

Electroencefalografia este o investigatie a activitatii electrice cerebrale, ce aduce informatii despre functionarea creierului in momentul examinarii. Aceasta este complementara studiilor imagistice (CT, RMN) ce aduc informatii vizuale despre structura creierului.

Epilepsia este suferinta neurologica in care rolul EEG este consacrat, aceasta investigatie putand decela modificari focale sau generale ale activitatii cerebrale in repaus sau sub influenta unor factori de stres (pe care le denumim “manevre de activare”). Informatiile obtinute prin monitorizarea electroencefalografica faciliteaza diagnosticul in tulburarile confuzionale (encefalopatii, encefalite) sau de memorie, ori in cercetarea cauzelor unor dureri de cap. Iar rolul acesteia este in continua explorare, studii recente aducand observatia ca se vor putea elabora protocoale de evaluare pentru monitorizarea tratamentului in anumite tulburari de miscare.

Electroencefalograma computerizata (EEG) este tehnica moderna de evaluare a activitatii electrice cerebrale. Aceasta permite analiza avansata a semnalului electric inregistrat de la nivelul creierului.

Inregistrarea activitatii cerebrale se realizeaza prin intermediul unei casti cuplate la un electroencefalograf ce permite, cu ajutorul unui soft, afisarea pe monitorul calculatorului a unor grafice ce ilustreaza variatia diferentelor de potential. Traseele electroencefalografice obtinute pot fi analizate suplimentar pentru constituirea unor harti ce permit localizarea unor focare / zone de activitate anormala.

Pregatirea pentru examinare:

- Aceasta investigatie se efectueaza numai pe baza indicatiei unui medic sau in urma unei consultatii in cabinetul nostru.
- Va rugam sa va spalati pe cap in ziua dinaintea examinarii, sa nu utilizati solutii fixative sau de styling. La examinare veti veni dupa ce ati mancat si ati baut lichide in mod normal. Poate fi util sa nu consumati alimente sau bauturi neuroexcitante (cofeinizate, de exemplu) in ziua examinarii.
- Medicul clinician (cel care a recomandat efectuarea EEG) va va sfatui daca examinarea trebuie efectuata dupa o perioada de nesomn sau daca, in mod exceptional, doreste sa intrerupeti progresiv medicatia antiepileptica anterior examinarii.

Durata unei examinari este aproximativ 1 ora, interpretarea se poate elibera la terminarea investigatiei.

In cabinetul de neurologie efectuam studii de conducere nervoasa, studii de stimulare repetitiva, studii tremor, miografie.

Date de contact

Adresa: Str. Romulus, nr. 44 A, Sector 3, Bucuresti
Email: contact.neurologie@gmail.com
Telefon programari: 0783.02.33.88
Program:
*Consultatiile se efectueaza pe baza de programare