EMG

Electromiografia este o examinare neurofiziologica ce poate include 2 acte: "EMG cu ac" si "EMG fara ac", denumiri populare pentru miografie si studiile de conducere nervoasa.
Studiile de conducere nervoasa sau neurografia ne indica modul in care nervii conduc curent electric. Putem afla astfel daca nervul investigat este comprimat sau "subtiat". Miografia ne poate indica daca nervul sau muschiul sunt afectate, poate aduce informatii suplimentare despre cat de severa este leziunea sau daca este acuta (progreseaza) ori cronica (vechimea leziunii).
Teoretic, nici una dintre proceduri nu este dureroasa, amandoua comporta un grad de discomfort, insa durerea este un fenomen subiectiv, in functie de experienta anterioara a individului. In prima parte a examinarii, se transmit mici cuante de curent electric pe traseul unor nervi si se inregistreaza cum acestia au condus curentul electric, obtinandu-se informatii grafice ai caror parametri vor fi interpretati. In ceea ce priveste examinarea EMG cu ac, miografia, se utilizeaza un ac subtire pentru a intepa anumiti muschi si se inregistreaza modul in care muschiul functioneaza in repaus sau la contractie voluntara.

Pregatirea pentru examinare:

- Aceasta investigatie se efectueaza numai pe baza indicatiei unui medic sau in urma unei consultatii in cabinetul nostru.
- Va rugam sa nu folositi creme, lotiuni sau unguente anterior examinarii. Va sfatuim sa imbracati haine lejere care permit expunerea facila a bratelor sau picioarelor, in functie de regiunea de examinat.
- Nu exista restrictii privind mesele sau consumul de lichide anterior si dupa EMG. Programul normal de activitate poate fi continuat dupa examinare, fara precautii speciale. Poate fi util sa nu consumati alimente sau bauturi neuroexcitante (cofeinizate, de exemplu) in ziua examinarii.

Durata unei examinari este aproximativ 1 ora, interpretarea se va elibera la terminarea investigatiei.

In cabinetul de neurologie efectuam studii de conducere nervoasa, studii de stimulare repetitiva, studii tremor, miografie. 

Date de contact

Adresa: Str. Romulus, nr. 44 A, Sector 3, Bucuresti
Email: contact.neurologie@gmail.com
Telefon programari: 0783.02.33.88
Program:
*Consultatiile se efectueaza pe baza de programare